În ajun de 1 mai, românii au dat deja năvala în carmangerii. Micii la caserolă s-au vândut ca pâinea caldă. Nici măcar
preţurile sensibil mai mari ca anul trecut nu i-au ţinut departe. După doi ani de pauză cauzată de pandemie, tradiţionulele
grătare vor sfârâi din nou de ziua muncii.
Imaginea micilor care se perpelesc pe grătar a devenit de-a lungul timpului un simbol al petrecerilor populare de 1 Mai.
Iar cum restricţiile sunt deja istorie, în carmangerii a fost forofotă mare. Micii la caserolă au fost la mare căutare. Chiar
dacă preţurile sunt mai mari ca în alţi ani, românii nu s-au uitat la bani.
Multe carmangerii şi-au creat propriile reţete de mici. Preferaţii cumpărătorilor rămân, însă, cei clasici.
Şi la grătarele din pieţe, micii au fost la mare căutare. Cam piperaţi, spun oamenii. Sunt chiar şi cu 2 lei mai scumpi ca
anul trecut.
Cum anul trecut, restricţiile pandemiei i-au ţinut pe români departe de celebrele petreceri la grătar, anul acesta vânzările
de mici au crescut considerabil. Cei care vor să se delecteze la restaurant cu deliciosul preparat tradiţional trebuie să ştie
că o porţie de trei mici cu cartofi prăjiţi costă până la 40 de lei.