250 de lei costă kilogramul de cireşe în pieţele din Bucureşti. Fructele sunt importate din Chile, Grecia, Turcia, Spania şi Africa de Sud.
Nici la sfârşit de primăvară, când începe sezonul cireşelor, veştile nu vor fi mai bune în ce priveşte fructele autohtone, relatează Observatornews.ro
”Costă foarte mult, păi era 200 şi ceva kilogramul. Foarte mult, o să stea acolo ca la muzeu”, spune un bucureştean venit la cumpărături în piaţă.
Dragoş Frumosu, preşedinte Sindalimenta spune că şi cireşele româneşti vor avea în acest an un preţ mai ridicat faţă de anul precedent..
”Dacă situaţia rămâne neschimbată vis-a-vis de măsurile luate de Guvern, mai mult ca sigur că preţurile produselor în piaţă vor creşte în perioada în care vor apărea produsele româneşti. Preţul de 250 de lei pe lângă faptul că este foarte mare, cred că la mijloc etre vorba şi de o speculă pe care o întâlnim în pieţe”, spune Dragoş Frumosu.
România are aproximativ 1.000 de hectare de cireşi.