Atacurile armate care au zguduit Serbia - cel puţin 16 morţi, printre care opt copii. În ţara vecină se găsesc încă arme din războaiele anilor '90

Atacurile armate care au zguduit Serbia - cel puţin 16 morţi, printre care opt copii. În ţara vecină se găsesc încă arme din războaiele anilor '90

Opt copii şi un paznic mort, şapte elevi spitalizaţi, apoi încă opt morţi şi 13 răniţi. Acesta este bilanţul cumplit al ultimelor două zile, care au zguduit ţara vecină, Serbia.

Miercuri, un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un paznic, într-o şcoală din Belgrad, scriu agenţiile internaţionale. Poliţiştii au identificat autorul, pe Kosta Kecmanovic, care era elev al şcolii respective din 2019.

Poliţia sârbă a anunţat că băiatul a utilizat două dintre armele tatălui său, omul care l-a şi învăţat să le folosească, de altfel. „Adolescentul avea şi două bombe incendiare, dar şi o listă cu copiii pe care plănuia să-i ucidă şi clasele lor. Au fost ucişi opt elevi – şapte fete şi un băiat, născuţi între 2009 şi 2011”, a anunţat şeful Poliţiei din Belgrad.

Pentru că este prea tânăr, minorul de 13 ani va fi pus sub acuzare şi plasat într-o instituţie psihiatrică, dar părinţii săi au fost arestaţi.

Chiar când Serbia intra în trei zile de doliu naţional, joi, la doar o zi distanţă, alte opt persoane au fost ucise şi 13 rănite, într-un alt atac armat, care a avut loc la 60 de km de capitala Belgrad.

600 de membri ai unităţilor speciale, poliţişti şi jandarmi cu drone, elicoptere şi câini, au fost implicaţi în acţiunea amplă pentru prinderea suspectului. Au fost închise drumurile şi a fost încercuită zona în care s-au desfăşurat căutările, informează digi24.ro.

Printre morţi se pare că ar fi şi un ofiţer de poliţie şi sora acestuia, împuşcaţi după un conflict izbucnit într-un sat sârbesc. Se pare că împuşcăturile au avut loc la mai multe adrese.

Atacatorul de 21 de ani a fost prins în cele din urmă de poliţie.

Crimele de miercuri şi de joi au scos oamenii în stradă şi au adus în discuţia publică problema atacurilor armate în masă, care sunt foarte rare în Serbia, în ciuda faptului că acolo încă se găsesc uşor arme rămase de la războaiele din anii '90.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt