Atacul împotriva premierului Robert Fico, reclasat drept atac terorist

Atacul împotriva premierului Robert Fico, reclasat drept atac terorist

Autorităţile slovace vor trata atacul împotriva premierului Robert Fico drept un atac terorist şi nu o tentativă de crimă, a anunţat joi Parchetul general de la Bratislava, potrivit Agerpres.

Afacerea ''a fost reclasată'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Parchetului general slovac, Zuzana Drobova.

''Am adus astăzi la cunoştinţa suspectului că este totuşi vorba despre un atac terorist, o infracţiune gravă în mod special'', a adăugat ea, fără a oferi alte detalii.

Actualmente, Fico se recuperează după rănile grave provocate de cele patru gloanţe care l-au lovit, în 15 mai, în timp ce saluta susţinători de-ai săi după o reuniune a guvernului desfăşurată în oraşul Handlova, din centrul Slovaciei.

În urma atentatului, presupusul autor, identificat de media slovace drept poetul Juraj Cintula (71 de ani), a fost inculpat pentru tentativă de crimă cu premeditare şi plasat în arest preventiv.

În vârstă de 59 de ani, Robert Fico conduce o coaliţie tripartită compusă din partidul său populist Smer-SD, partidul centrist Hlas şi formaţiunea de extremă dreapta SNS.

După atentat, el a suferit două intervenţii chirurgicale într-un spital din oraşul Banska Bystrica (centrul ţării), iar în 31 mai a fost transferat la Bratislava pentru a fi tratat la domiciliu.

Afla mai multe despreficoatentat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt