Atac sângeros la Kramatorsk

Atac sângeros la Kramatorsk
foto: twitter.com/nexta_tv

Numărul victimelor în urma atacului de la Kramatorsk a ajuns la 11. Alţi 60 de oameni au fost răniţi, iar alte câteva zeci sunt daţi dispăruţi. Trei jurnalişti columbieni, printre care şi celebrul scriitor Hector Abad, au fost răniţi uşor. Preşedintele Zelenski a catalogat atacul drept act terorist. 

Rachetele ruseşti au lovit centrul oraşului Kramatorsk, din estul Ucrainei. Un restaurant plin de oameni a fost lovit de schije.Printre victime se numără două surori gemene de 14 ani. Salvatorii acţionează încă la faţa locului. Numeroase victime se află încă sub dărămături. Explozia a afectat şi mai multe locuinţe şi magazine.Pritre răniţi se numără scriitorul columbian Hector Abad. Kramatorsk este cel mai mare oraş controlat de Kiev din regiunea Donetk. În aprilie, un atac rusesc asupra gării din localitate s-a soldat cu 61 de morţi şi peste 160 de răniţi.
 
Între timp, SUA a anunţat un nou pachet de ajutoare în valoare de 500 de milioane de dolari. Acesta include vehicule de luptă, blindate, dar şi muniţie.  Iar în contextul mutării trupelor Wagner în Belarus, NATO a decis suplimentarea forţelor armate din Polonia şi statele baltice.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt