Argeş: Amenzi date de Inspectoratul Teritorial de Muncă unor firme care nu au respectat drepturile femeilor gravide la locul de muncă

Argeş: Amenzi date de Inspectoratul Teritorial de Muncă unor firme care nu au respectat drepturile femeilor gravide la locul de muncă

Unsprezece firme din judeţul Argeş au fost amendate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru că nu au respectat termenul legal de 10 zile în care erau obligaţi să comunice că au angajate în risc maternal sau pentru că nu şi-au informat angajatele asupra drepturilor pe care le au în momentul în care sunt însărcinate.

Un control făcut de inspectorii ITM Argeş de la începutul acestui an a arătat că numeroase firme din judeţ ignoră drepturile femeilor gravide.  

„Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş au făcut 138 de controale cu scopul de a afla dacă sunt sau nu respectate drepturile mamelor la locul de muncă.  11 angajatori au fost sancţionaţi, 3 cu amenzi in valoare totală de 7500 de lei şi 9, cu avertismente. Cei care au primit amenzi au depăşit termenul legal de 10 zile în care erau obligaţi să comunice ITM faptul că au angajate în risc maternal. Avertismente au primit angajatorii care nu au informat salariatele gravide, inclusiv prin afişare în loc public, asupra drepturilor pe care le au”, sunt rezultatele verificărilor, făcute publice vineri după amiază de Prefectura Argeş.   

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt