Aproape jumătate din capacitatea taberelor temporare din Suceava- ocupată de refugiaţi ucraineni

Aproape jumătate din capacitatea taberelor temporare din Suceava- ocupată de refugiaţi ucraineni

Un număr de 921 de persoane erau cazate duminică dimineaţă în taberele mobile amplasate pentru refugiaţii din Ucraina în Siret şi Rădăuţi, precum şi în sălile de sport şi de clasă amenajate cu aceeaşi destinaţie în Rădăuţi, Milişăuţi, Siret şi Suceava, iar alte 6.250 au plecat spre alte locuri de cazare temporară sau continuă tranzitul spre alte destinaţii, a informat Prefectura Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, capacitatea totală de cazare a refugiaţilor este în prezent de 1.977 de locuri şi, de la debutul conflictului şi până în prezent, prin taberele de cazare temporară au intrat, de la operaţionalizare, 7.171, la această dată fiind 1.056.

Traficul la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret se menţine ridicat, cele mai multe persoane fiind cetăţeni ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a informat că, prin PTF Siret, în data de 5 martie, în intervalul orar 00,00 - 24,00, a intrat în ţară un număr de 7.750 de persoane, dintre care 6.302 cetăţeni ucraineni.

"Toate instituţiile implicate în gestionarea acestei situaţii sunt în legătură permanentă şi desfăşoară activităţi în mod integrat, pentru ca cetăţenii care se refugiază din faţa războiului să treacă mai uşor prin aceste momente", precizează Prefectura Suceava. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt