Aplicaţie specială pentru tiruri, în Portul Constanţa

Aplicaţie specială pentru tiruri, în Portul Constanţa

Miile de tiruri încărcate cu cereale ucrainiene vor intra de în Portul Constanţa doar pe bază de programare electronică. Administraţia Portuară încearcă să deblocheze în acest fel traficul de marfă la cheiurile de încărcare-descărcare. Doar că socoteala din online nu se potriveşte tot timpul cu realitatea. Chiar în prima zi, siteul s-a blocat, iar aplicaţia nu a mai funcţionat.

Sutele de TIR-uri cu cereale formează cozi uriaşe în drum spre cheiurile de încărcare. Şoferii aşteaptă cu orele să ajungă la vapor, iar astfel de imagini au devenit obişnuinţă de când a izbucnit războiul în Ucraina.

Lipsa angajaţilor, echipamentele insuficiente şi uneori condiţiile meteorologice  duc la situaţii în care trec chiar zile bune până ca tirurile să intre la descărcat. Operatorii portuari par depăşiţi de numărul mare de autocamioane.

Administraţia Portului Constanţa a informatizat sistemul de acces printr-o aplicaţie. Companiile de transport din toată ţara îşi pot face o programare de acces pentru maşinile cu marfă, astfel încât şoferii să ajunga exact când soseşte şi vaporul la încărcat. 
Scopul aplicaţiei este să rezolve problema traficului auto greu şi să găsească soluţii atunci când mişcarea autocamioanelor în port este dată peste cap.
Dar socotelile nu s-au potrivit cum era preconizat. Chiar la prima ora a dimineţii. şoferii se plângeau deja că au avut  probleme: când au încercat să facă rezervare, nu au primit niciun răspuns. 
 
Portul Constanţa pune la dispoziţie, gratuit, atât soluţia informatică, cât şi posibilitatea de integrare sau interconectare. Până în acest moment, 177 companii care îşi desfăşoară activitatea în port au fost înregistrate în cadrul aplicaţiei.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt