Aplicaţie de dating, soluţia autorităţilor din Tokyo pentru creşterea natalităţii

Aplicaţie de dating, soluţia autorităţilor din Tokyo pentru creşterea natalităţii

O aplicaţie proprie de dating este soluţia autorităţilor din Tokyo pentru a contracara scăderea natalităţii. Guvernul metropolitan va lansa în această vară o aplicaţie proprie de întâlniri online cu speranţa ca acest instrument să contracareze scăderea dramatică a numărului de naşteri, o problemă care a devenit „critică” în Japonia, scrie Agerpres.

Pentru a putea să se înscrie în noua aplicaţie, doritorii vor trebui să furnizeze documentele ce atestă că sunt singuri din punct de vedere legal şi să semneze o scrisoare în care declară că se află în căutarea unui suflet pereche cu care să se căsătorească.

Prezentarea unui aviz fiscal va fi de asemenea necesară, pentru a dovedi veniturile anuale. Aplicaţiile de întâlniri online din Japonia impun adeseori declararea veniturilor.

„Am aflat că 70% dintre oamenii care vor să se căsătorească nu participă la evenimente de acest tip (întâlniri matrimoniale – n.red.) sau nu sunt înscrişi pe aplicaţii specializate în căutarea unui partener de viaţă”, a declarat marţi un reprezentant al Guvernului din Tokyo care se ocupă de noua aplicaţie.

„Vrem să le dăm un mic impuls” prin acest instrument nou, care se află în prezent în faza de testare, a adăugat el.

În Japonia se întâmplă destul de des ca primăriile să organizeze evenimente de tipul întâlnirilor matrimoniale. Însă sunt rare cazurile în care ele lansează proprii aplicaţii online în acest domeniu.

Proiectul din Tokyo a stârnit multe comentarii negative pe reţelele de socializare nipone. „Chiar trebuie să facă asta Guvernul cu impozitele noastre?”, s-a întrebat un internaut japonez.

Însă alţii s-au declarat interesaţi, pentru că s-ar simţi mai în siguranţă atunci când folosesc o aplicaţie oficială.

Afla mai multe despretokyonatalitateaplicaţie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt