ANM: Furtuni puternice şi vijelii în mare parte din ţară. Cum va fi vremea luni şi marţi

ANM: Furtuni puternice şi vijelii în mare parte din ţară. Cum va fi vremea luni şi marţi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru săptămâna următoare. Valul de caniculă va persista în toată ţara, cel mai cald fiind în zona de sud. Totuşi, după zilele caniculare, în a doua parte a zilei vor lovi furtunile puternice, cu vijelii şi grindină.

Prognoza meteo pentru luni şi marţi, în ţară

Valul de căldură va persista. Va fi în continuare caniculă şi disconfort termic în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 39 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei şi 25 de grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza si seara, local la munte, în Maramureş, şi izolat în Crişana, nordul Moldovei şi Transilvania. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în regiunile vestice, dar de scurtă durată şi asociate averselor.

Marţi şi miercuri

Se vor menţine valul de căldură, canicula şi disconfortul termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în regiunile vestice, sudice şi local în rest. Temperaturile maxime se vor situa între 29 şi 38 de grade, iar cele minime, în general, între 10 şi 22 de grade.

Cerul va fi variabil, pe arii restrânse cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi seara şi cu o probabilitate mai mare în zonele de deal şi munte. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificări pe parcursul zilei în regiunile sudice, dar de scurtă durată şi în timpul averselor.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despreanmvremeafurtunigrindina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt