Angajaţii din spitale, din nou în Piaţa Victoriei

Angajaţii din spitale, din nou în Piaţa Victoriei

După nenumărate proteste, angajaţii din spitale au ajuns la o înţelegere cu Guvernul. Vor primi salariile prevăzute în lege şi astfel va fi rezolvată marea lor nemulţumire. Decizia Ministerului Sănătăţii  vine după protestul de azi din Piaţa Victoriei, unde mii de oameni au contestat o ordonanţă de urgenţă adoptată acum două săptămâni.

Medici, asistenţi, infirmiere, brancardieri - peste 3.000 de oameni, membri ai Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, au protestat în Piaţa Victoriei, la o lună de la ultima manifestaţie în stradă. Pe lângă revendicările de până acum, au apărut şi alte nemulţumiri, după Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern pe 30 iunie.

Faptul că angajaţii din învăţământ sau poliţiştii au primit majorări salariale a stârnit nemulţumiri şi mai mari. În timpul manifestaţiei, unii protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza caniculei. Toate acestea, pentru ca într-un final guvernul să se aşeze la masa negocierilor cu sindicaliştii.

Ordonanţa 63 urmează acum să fie modificată, spune ministrul Sănătăţii. Printre altele, angajaţii din spitale vor primi salariile prevăzute în grila din 2017, aşa cum au cerut în ultimele luni. Actul normativ ar urma să intre în vigoare de la 1 august.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt