Angajaţii CAS, în grevă

Angajaţii CAS, în grevă

Nemulţumiţi de salarii, angajaţii caselor de asigurări de sănătate din toată ţara au protestat astăzi, timp de două ore. Între 10 şi 12, oamenii care au avut nevoie de acte eliberate de CAS au fost întorşi din drum. Funcţionarii cer şi deblocarea posturilor şi se plâng că instituţia pierde tot mai mult personal calificat, iar concursurile de angajare nu mai atrag pe nimeni.

De la ora 10 ghişeele Caselor de Asigurări de Sănătate s-au închis, iar angajaţii au ieşit în faţa instituţiilor. Cei care au avut nevoie de acte au fost trimişi acasă sau li s-a spus să aştepte până la 12. Culmea, la Galaţi, chiar şi fără protest, tot nu s-ar fi putut elibera niciun document. Picase sistemul informatic. 
Angajaţii se plâng că salariile lor sunt mai mici decât în alte instituţii de stat, iar volumul de muncă este mult prea mare. Unii angajaţi ai CAS câştigă, chiar şi după 20 de ani de muncă, 3.300 de lei. Nemulţumiţi sunt şi cei ce ocupă funcţii de conducere, şefii de birou având salarii de 5.000 de lei. Unii dintre salariaţi se gândesc chiar să plece din sistem.
Casa de asigurări de sănătate din Iaşi este una dintre cele mai mari din ţară, însă deficitul de personal este de peste 20%. Cei mai mulţi dintre ieşeni nu au ştiut de protest şi au ajuns la sediul CJAS încă de la prima oră.
Funcţionarii caselor de asigurări sunt hotărâţi să meargă mai departe cu protestele, în cazul în care Guvernul nu le va asculta nemulţumirile.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt