Anchete peste anchete după incendiul de la Petromidia

Anchete peste anchete după incendiul de la Petromidia

Sunt mai multe anchete în plină desfăşurare la Rafinăria Petromidia după explozia de ieri, urmată de un incendiu. Inspectorii ITM, procurorii şi pompierii fac investigaţii separate, pentru a afla cine şi unde a greşit. Astăzi, muncitorii au depresurizat instalaţia de la care a pornit focul, iar motorina rămasă în ţevile avariate s-a scurs în exterior. ISU Dobrogea a trimis un laborator de substanţe periculoase în rafinărie şi personal specializat care să monitorizeze lucrările.

Putea sa fie o tragedie de proportii, spun primele concluzii din anchetele care se desfasoara la Petromidia. Expertii desemnati sa faca investigatiile la fata locului urmeaza sa stabileasca daca a fost un management defectuos al zonei de lucru sau daca cineva a gresit undeva, la un moment dat. Inspectoratul Teritorial de Munca are oameni in rafinarie pentru audierea muncitorilor care au fugit  din calea exploziei.

Explozia si incendiul care i-a urmat au fost atat de mari, incat abia dupa 6 ore, a fost stins focul. 150 de pompieri din mai multe judete au lucrat in schimburi scurte de cate 15-20 de minute, pentru că temperaturile erau uriase. ISU Dobrogea a mobilizat alti 120 de oameni care le-au oferit suport logistic camarazilor din linia intai. La ora 6 seara incendiul a fost localizat, iar la ora 9 a fost stins definitiv. Însa la fata locului a ramas un echipaj de interventie si doi roboti actionati de la distanta prin telecomanda.

Un singur pompier a ajuns la spitalul de urgenta din Constanta cu răni la un picior. Autoritatile de mediu au trimis laboratoare de masura si control la Petromidia şi vor sa afle de ce se-ntampla atat de des astfel de accidente la Petromidia. În iulie 2021 un incendiu puternic s-a produs la Rafinărie. Un om a murit şi alţi cinci au fost răniţi în incidentul din urmă cu doi ani.  De asemenea, în august 2016 s-a produs un alt incendiu la Petromidia. Atunci, patru persoane au fost rănite.
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt