Analist: Biden a schimbat accentul de la coaliţia rezistenţei, la coaliţia victoriei

Analist: Biden a schimbat accentul de la coaliţia rezistenţei, la coaliţia victoriei

Miza strategică din Ucraina este enormă, fapt ce se reflectă în vizita preşedintelui Joe Biden la Kiev, a declarat la Prima News fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.

„Este o vizită într-o zonă care nu este sub controlul militarilor americani, este un semnal extrem de serios adresat Ucrainei, Rusiei, dar şi NATO”, a spus Diaconescu. “Miza strategică este enormă, vorbim de pace sau război, de reîmpărţirea lumii, de reaşezarea Europei”, a atras atenţia fostul ministru.

„Biden s-a dus să anunţe o coaliţie pentru viitor care trebuie să schimbe accentul de la coaliţia rezistenţei, la coaliţia victoriei”, a spus şi analistul de politică externă Dorin Popescu.

Sprijinul militar acordat Ucrainei este concentrat pe ce urmează să se întâmple în război, a explicat expertul în strategie militară Hari Bucur Marcu.

„Până acum a fost armament de apărare, acum Ucraina primeşte armament pentru ofensivă, tancuri, rachete cu rază medie. La un moment dat acest armament ar putea ajunge şi pe teritoriul Rusiei”, a spus Marcu.

Alexandru Greceniuc, membru al consiliului de tineret al Preşedinitelui Ucrainei, a subliniat că vizita preşedintelui american este şi la nivel simbolic şi are ca scop să sublinieze sprijinul pentru Ucraina. E un semn de încurajare pentru cei de pe front şi pentru familiile lor”, a subliniat Greceniuc.

Vizita lui Biden la Kiev, analizată în presa europeană, a fost însoţită şi de apariţia unui document secret rusesc care prevede realizarea unei uniuni politico-militare cu Belarus până în 2030, a spus jurnalistul Deutsche Welle Robert Schwartz.

Afla mai multe desprebidenkievrazboirusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt