Ambulanţierii au ieşit în stradă

Ambulanţierii au ieşit în stradă

Ambulanţierii ies, rând pe rând, în stradă. Angajaţii serviciilor de ambulanţă sunt nemulţumiţi că Legea pensiilor nu le recunoaşte condiţiile dificile de muncă. În timp ce în ţară şi în Bucureşti au fost proteste, unii lideri sindicali au intrat în greva foamei.

Şi la Galaţi, câteva zeci de angajaţi ai serviciului de ambulanţă din Galaţi au protestat în curtea instituţiei. Unii au aşteptat să termine turele, alţii au venit mai devreme la serviciu. Noua Lege a pensiilor i-a lăsat fără o grupă de muncă. 

Doamna Doina are 50 de ani. E asistent medical de mai bine de jumătate din viaţă şi a pierdut numărul celor pe care i-a ajutat. Acum se simte trădată de autorităţi.

Şi la Arad au protestat ambulanţierii, revoltaţi că profesia lor nu este recunoscută ca fiind una cu riscuri. Misiunile de salvare nu sunt uşoare şi uneori sunt chiar periculoase, iar noua lege a pensiilor nu recunoaşte condiţiile grele în care îşi fac treaba.

Ambulaţierii din toată ţara sunt decişi să mai organizeze astfel de proteste, până când autorităţile centrale îi vor lua în seamă şi vor modifica legea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt