Ambasadorul României la Moscova a depus o coroană de flori la Piatra Solovetsky, pentru a omagia moartea opozantului rus Alexei Navalnîi

Ambasadorul României la Moscova a depus o coroană de flori la Piatra Solovetsky, pentru a omagia moartea opozantului rus Alexei Navalnîi

Ambasadorul României la Moscova Cristian Istrate a depus o coroană de flori la Piatra Solovetsky, un monument al victimelor represiunii politice, în memoria morţii opozantului rus Alexei Navalnîi. „Gândurile noastre se îndreaptă către familia acestuia şi către toţi oamenii din Rusia care tânjesc după democraţie, libertate şi demnitate”, arată mesajul postat pe contul reţelei X al Ministerului Afacerilor Externe.
„La instrucţiunile Ministerului Afacerilor de Externe român, ambasadorul României la Moscova a depus flori la Piatra Solovetsky, pentru a omagia moartea neaşteptată şi şocantă a lui Alexei Navalnîi. Gândurile noastre se îndreaptă către familia acestuia şi către toţi oamenii din Rusia care tânjesc după democraţie, libertate şi demnitate”, arată o postare pe pagina X, fostă Twitter a MAE.
Pe 16 februarie, opozantul rus, adversarul numărul unu al lui Vladimir Putin, a murit, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în regiunea Iamal, unde ispăşea 19 ani de închisoare. El era încarcerat după ce s-a întors în Rusia, la începutul lui 2021, iar starea sănătăţii i s-a deteriorat în ultimele luni.
 Potrivit serviciilor penitenciare ruse (FSIN), Aleksei Navalnîi a murit vineri, după ce i s-a făcut brusc rău, ”în urma unei plimbări”.
Vladimir Putin nu a făcut nicio declaraţie despre moartea lui Aleksei Navalnîi, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale ruse, în urma cărora acesta urmează să rămână la Kremlin încă şase ani.
Trupul lui Aleksei Navalnîi va fi predat familiei sale doar după o examinare care va dura cel puţin 14 zile, au declarat apropiaţii acestuia, citând ceea ce au aflat de la anchetatorii ruşi, în timp ce soţia sa, Iulia, a anunţat că, deşi are inima frântă, va continua lupta împotriva regimului Putin, deşi apelul ei nu a fost difuzat în presa controlată de stat în Rusia, au relatat AFP şi Reuters.

Afla mai multe desprecristian istrateflorinavalnîi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt