Alte ploi, alte inundaţii, noi sinistraţi

Alte ploi, alte inundaţii, noi sinistraţi

A plouat din nou cu găleata în România şi s-au inundat drumuri, case, anexe gospodăreşti şi culturi agricole. Cel mai rău a fost în sudul judeţului Gorj, în special în comuna Turburea, unde oamenii s-au trezit cu puhoaiele peste ei atât aseară, cât şi în această dimineaţă. Autorităţile locale sunt depăşite de situaţie şi vor să ceară ajutor de la Guvern. 

În faţa furiei  naturii, sătenii din Turburea au rămas doar cu rugăciunile către divinitate. 46 de gospodării au fost inundate, 10 km de drum şi zeci de hectare de terenuri agricole, mai spune edilul gorjean, care cere acum ajutorul Guvernului.

Grav afectaţi de inundaţiile din ultimele zile, au fost şi sătenii din Greceşti, judeţul Dolj. După ce potopul a trecut, Guvernul a anunţat că aceştia vor primi ajutoare umanitare, ce constau în produse alimentare şi apă.

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 56 de localităţi din 19 judeţe, inclusiv în Capitală, pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi de vântul puternic, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt