Alina Gorghiu, la Prima TV: „Întotdeauna am votat exclusiv candidaţi de dreapta. De ce anul acesta nu ar fi la fel?”

Alina Gorghiu, la Prima TV: „Întotdeauna am votat exclusiv candidaţi de dreapta. De ce anul acesta nu ar fi la fel?”

Întrebată dacă îl va vota pe Ciolacu la prezidenţiale, Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, a spus că întotdeauna a votat candidaţi de dreapta. „De ce anul acesta nu ar fi la fel?”

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu respinge ideea de a-l vota pe liderul PSD Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale, spunând că a votat mereu candidaţi de dreapta - chiar şi în 2009, când l-a preferat pe Traian Băsescu, deşi PNL l-a susţinut în turul doi pe candidatul PSD Mircea Geoană. Întrebată, la Prima TV, dacă PNL ar trebui să aibă candidat propriu pentru Cotroceni, Alina Gorghiu a răspuns: ”Da, fără să clipesc. Acest partid nu are cum să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale”.

“Credeţi că PNL nu are capacitatea să producă un preşedinte pentru România în anul 2024 uitându-vă în istoria recentă? Noi am avut preşedintele României două mandate. Chiar dacă acum e la modă să critici preşedintele la final de mandat, eu vă spun că sunt unul din oamenii politici care îi mulţumeşte preşedintelui României pentru cele două mandate. Numai dacă mă gândesc că alternativa era Victor Ponta sau Viorica Dăncilă, dar trecând peste această alternativă pe care ar fi putut să o aibă România, la Klaus Iohannis, să ştiţi că profilul său de preşedinte, şi proiectele sale, şi mandatele sale ne-au adus în punctul acesta de maximă credibilitate pe care România o are în plan extern”, spune Ministra Justiţiei.

“Îi multumesc preşedintelui României pentru cele doua mandate. Iohannis are profil de lider european. Poate ocupa orice poziţie fără probleme. Nu este candidatura lui Klaus Iohannis la NATO, este candidatura României”.

 

Afla mai multe despregorghiupsdpnlciolacu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt