Alegeri prezidenţiale în SUA: Biden şi Trump au stabilit regulile primei lor dezbateri

Alegeri prezidenţiale în SUA: Biden şi Trump au stabilit regulile primei lor dezbateri

Joe Biden şi Donald Trump s-au pus de acord aupra regulilor pentru prima lor dezbatere ce va avea loc pe 27 iunie. Schimb de replici fără public, microfoane dezactivate şi notiţe interzise, regulile au fost făcute publice sâmbătă, de CNN, care o va organiza.

Preşedintele democrat şi predecesorul său republican au convenit să dezbată de două ori înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie: la 27 iunie şi la 10 septembrie. Cea de-a doua dezbatere va fi găzduită de ABC.

O oră şi jumătate de dezbatere fără public şi microfoane care pot fi închise pentru a asigura respectarea timpului de vorbire, sunt parte din regulile primei dezbateri de campanie dintre Joe Biden şi Donald Trump, care va avea loc în 27 iunie, conform News.ro.

Duelul dintre principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale americane va avea loc la Atlanta, în Georgia, la o dată mult mai devreme decât de obicei. Când a fost anunţat, în luna mai, canalul a indicat că schimbul de replici va avea loc fără public, o formulă preferată de Joe Biden.

CNN a anunţat sâmbătă că echipele de campanie ale ambilor candidaţi au convenit asupra unei serii de alte aranjamente, inclusiv utilizarea unor pupitre identice şi a unor microfoane care pot fi dezactivate.

Dezbaterea de 90 de minute va fi întreruptă de două pauze publicitare, iar echipele de campanie nu vor putea interacţiona cu candidaţii în timpul acestor pauze, mai precizează canalul.

Notiţele scrise în prealabil nu vor fi permise pe scenă, dar "candidaţii vor primi un pix, un bloc de hârtie şi o sticlă de apă".

"El spune că vrea să mai dezbată cu mine. În acest caz, fă-mi o favoare, amice. O vom face chiar de două ori", a declarat Joe Biden la jumătatea lunii mai. Donald Trump, care cerea de mult timp un duel televizat, a replicat imediat: "Spune-mi când, voi fi acolo. Lupta a început!

Afla mai multe despretrumpbidendezbatere
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt