Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în conflictul cu Rusia

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în conflictul cu Rusia

Ucraina i-a acordat Ordinul de Merit actorului francez Alain Delon. I-a mulţumit astfel pentru sprijinul acordat ţării sale, atacată de Rusia.

"Încă din prima zi a războiului, Delon a vorbit mult în sprijinul Ucrainei. Pentru noi, este un simbol, este important", a explicat ambasada, subliniind că actorul a participat la un schimb de replici cu preşedintele Volodimir Zelenski în 2022 şi că a citit, de asemenea, texte ale poetului ucrainean Taras Şevcenko în timpul unei emisiuni de televiziune.

În platoul de filmare al TV5 Monde, Vadim Omelchenko i s-a adresat direct actorului: "Domnule Delon, dragă Alain, ştiu că vă aflaţi într-o situaţie care nu este foarte simplă şi aş vrea să vă spun că nu sunteţi singur. Aveţi mulţi admiratori şi oameni care vă iubesc. Eu şi oamenii mei suntem mereu alături de dumneavoastră", a spus ambasadorul ucrainean în Franţa, Vadim Omelchenko.

Alain Delon, simbol al cinematografiei franceze în vârstă de 88 de ani, este grav bolnav şi se află în centrul unui război fratricid între cei trei copii ai săi, fiecare dintre ei susţinând că vrea să-l protejeze. El a fost plasat sub tutelă consolidată de către justiţie. Încă de la începutul invaziei masive a Ucrainei de către trupele Moscovei, în februarie 2022, el şi-a exprimat sprijinul pentru Kiev.

 

Afla mai multe desprezelenskialain delonrazboi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt