Ajutoare pentru pensionari

Ajutoare pentru pensionari

Este luna în care seniorii ţării vor primi, odată cu pensia, a doua tranşă din ajutorul guvernamental. Suma este cuprinsă între 300 şi 500 de lei şi diferă în funcţie de venitul fiecăruia. Beneficiarii se bucură, dar spun că totul e doar o picătură într-un ocean.

Cheltuielile lor sunt mult mai mari, iar aceşti bani ar fi fost bineveniţi lunar. Despre o majorare a pensiei nu se ştie mai nimic, doar că ar trebui să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024. 

Luna aceasta seniorii României, cu venituri de până la 3.000 de lei, vor primi a doua tranşă dintr-un ajutor guvernamental. Prima tranşă a fost  la început de an, dar banii s-au risipit rapid. Cei cu pensie de până la 1.500 de lei vor primii 500 de lei, cei cu venituri cuprinse între 1.500 lei şi 2.000 de lei, 400 de lei, iar ultimii care vor primi ajutor, în valoare de 300 de lei, vor fi cei cu pensie cuprinsă între 2.000 şi 3.000 lei. Patru milioane de bătrâni vor primi bani în plus la pensie, sub forma de tichete tipărite. 
Dl. Constantin Stan a lucrat o viaţă întreagă şi după multe lupte în instanţă a primit o pensie de aproape 3.000 de lei. El va primi un ajutor de 300 de lei, dar nu va simţi mai nimic în buzunar. Cheltuilelile lunare au crescut cu mult. Şi nu este singurul nemulţumit. Şi dl. Ioniţă spune că ajutorul e bun, dar insuficient.
Cât despre ajutorul de 300 de lei... .Cei care vor să se descurce mai bine, fac economie. Acesta este cazul dl. Traian. Aşa se face că mai mult de jumătate din banii pensionarior din România merg pe medicamente, întreţinere, şi utilităţi. După plata tuturor facturilor, seniorii rămân doar cu banii de mâncare pe luna în curs. Sau nici mpăcar cu atât. 
 
Inflaţia în România este în continuare mai mare de 9%. Asta înseamnă că bunurile continuă să se scumpească, dar nu la fel de repede ca anul trecut, când inflaţia era de peste 10%. În aceste condiţii, cu aceeaşi bani în buzunar, românii continuă să piardă la cântar din bunurile pe care şi le permit. Dacă problema inflaţiei nu este rezolvată, situaţia se va înrăutăţi.
 
Anul acesta ar trebui să fie decisă o nouă majorare cât şi o nouă lege a pensiilor. La data de 1 ianuarie 2023 pensiile au fost majorate cu 12,5%. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt