Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş derulează cel mai mare proiect de investiţii din istoria sa

Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş derulează cel mai mare proiect de investiţii din istoria sa

Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş derulează cel mai mare proiect de investiţii din istoria sa, în valoare de 35 de milioane de euro din fonduri europene, constând într-un nou terminal care va tripla capacitatea de deservire a pasagerilor şi o zonă de parcare a aeronavelor extinsă, scrie Agerpres.

Directorul Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, Peti Andras, a precizat că investiţia de peste 35 de milioane de euro este cea mai mare de la înfiinţarea unităţii aeroportuare în actuala locaţie şi că noul terminal va putea deservi în acelaşi moment 1200 de pasageri pe plecare şi 1200 de pasageri pe sosire.

"Ca orice investiţie în infrastructură, creează condiţiile pentru a putea dezvolta în continuare traficul. Obiectivul major este, pe de o parte, creşterea nivelului serviciilor, a calităţii serviciilor oferite. Pasagerul va beneficia de suprafeţe mai mari şi de servicii mai diversificate, la un nivel calitativ mai mare, dar pe de altă parte se creează posibilitatea de a deservi în acelaşi moment 1200 de pasageri pe plecare şi 1200 de pasageri pe sosire. Acesta înseamnă cinci aeronave de categoria C în paralel, care pot fi deservite. Şi, fireşte, în paralel cu realizare acestei investiţii facem demersul de a atrage noi companii aeriene, iar cele cu care lucrăm şi colaborăm să se extindă şi să diversifice oferta de destinaţie", a declarat Peti Andras.

Directorul Aeroportului din Târgu Mureş a precizat că terminalul existent poate deservi 400 de pasageri pe oră şi că prin noua investiţie se triplează capacitatea de deservire.

"De săptămâna viitoare, de marţi, încep cursele charter sezoniere, mai repede decât în anii precedenţi şi sezonul se prefigurează a fi prelungit până în noiembrie. Vom avea cinci ori cinci frecvenţe săptămânale către Turcia. Înseamnă că populaţia, pasagerii din zona noastră de captare adoră Antalya şi Turcia, ceea ce înseamnă 1.200 de pasageri săptămânal numai din Târgu Mureş către Turcia. Din iunie încep cursele către insula Creta, Grecia şi aceea este o destinaţie mult îndrăgită şi este o cursă directă Târgu Mureş - Creta şi retur", a precizat Peti Andras.

El a subliniat că investiţia aflată în derulare este una istorică, deoarece, din 1969, de când s-a mutat Aeroportul Transilvania Târgu Mureş în actuala locaţie, nu s-a făcut o asemenea investiţie de această anvergură şi de această valoare.

Termenul de finalizare a investiţiei este data de 25 iulie. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt