Adrenalină şi distracţie la malul mării

Adrenalină şi distracţie la malul mării
foto: lasdunassurfresort.com

La malul mării, plajele se împart între turiştii care vor doar plajă, soare şi o baie în mare şi cei care fac din sporturile nautice adevarate distracţii de vacanţă. Cuceriţi de briza mării şi de valuri, nu puţini au fost cei care şi-au testat limitele. Kitesurfingul, stand-up paddle, surfingul sau plimbarea cu caiacul au rămas la modă şi în acest sezon.

Curajul şi spiritul de aventură - de asta au nevoie turiştii dornici să încerce sporturi nautice. Nimic nu se face la întâmplare. Începătorii preferă stand-up paddle, un sport în care echilibrul este cel mai important. La linia de start s-au aliniat astăzi câteva zeci de turişti, dornici să încerce o distracţie nouă.

Standup-paddle este un sport în care ai nevoie doar de o placă, de o vâslă şi, obligatoriu, de echilibru. Pentru o oră de distracţie, turiştii scot din buzunare o sută de lei şi sunt asistaţi de un instructor. Iar competitiile sunt distractie curată. Irina este o turistă care a venit cu câinele pe placă. Îl cheamă Pixel şi participă la toate competiţiile. De pe mal, turistii s-au uitat ca la spectacol. 

Cei mai experimentaţi, dar şi cu dare de mână, au rămas fideli kitesurfingului, un sport dificil care implică, pe lângă echilibru, cârmuirea unui zmeu imens. O oră de kitesurfing costă 50 de euro. 

Este  cel mai aglomerat week-end pe litoralul românesc: E vremea concediilor, iar weekendurile sunt pline de distracţii. 12o de mii de turisti au ocupat 8o% din capacitatea oficială de cazare. La aceştia se adaugă cei care sunt cazati la particulari, la rude sau prieteni.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt