Adolescenţi bătuţi şi umiliţi

Adolescenţi bătuţi şi umiliţi

Incidente revoltătoare au fost filmate la Hunedoara şi Deva. O fată de 11 ani a fost snopită în bătaie de alte patru adolescente chiar sub privirile altor copile care  făceau galerie agresoarelor. Şi la Deva un băiat a fost umilit şi batjocorit de un alt adolescent. Mai mult, agresorul a vrut să-l  şi tâlhărească. Atenţie, urmează imagini si informaţii care vă pot afecta emoţional.

Imaginile, de o violenţă rar întâlnită au fost filmate cu telefonul mobil, de o tânără care a văzut bătaia. Patru copile cu vârstele cuprinse între 12 şi13 ani au bătut-o crunt pe o adolescentă de doar 11 ani. Totul s-a întâmplat  chiar în curtea unei şcoli din Hunedoara. În imagini se vede cum victima le implora  să se oprească pentru ca ii este rău, dar ele continuau s-o lovească şi mai tare. Mai mult, o trântesc şi la pământ.

Doar două dintre cele patru agresoare apar în cadrele filmate de martoră. Partea cea mai rea este că în curtea şcolii mai erau copii care priveau amuzaţi şi fără să intervină. Când a aflat ce s-a întâmplat cu fata ei, mama copilei a mers la politie şi a depus o plângere.

Şi la Deva un băiat de 14 ani a fost batjocorit şi lovit  de un alt adolescent de  aceaşi vârstă care a încercat să-l şi tâlhărească.  Întreaga scenă a fost filmată de un coleg al agresorului care îl încuraja să-l  lovească mai tare. 

Victima a fost obligată să se aşeze în genunchi şi să-şi ceară iertare faţă de agresor. Incidentul a avut loc intr-un loc retras din oraş, între blocuri. Şi în acest caz poliţia şi protecţia copilului fac anchetă. 

Unul dintre cele mai importante roluri revine psihologului. Specialiştii spun că un astfel de comportament al copiilor nu ţin doar de familie şi de mediul în care sunt crescuţi, ci şi de educaţia din şcoală.

Potrivit unui studiu făcut anul trecut de Asociaţia Salvaţi Copiii din peste 4000 de elevi aproape jumatate au fost victime ale bullying-ului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt