Acţiune de amploare în Bucureşti şi 13 judeţe, poliţiştii fac 144 de percheziţii. În anchetă ar fi vizat şi un fost deputat

Acţiune de amploare în Bucureşti şi 13 judeţe, poliţiştii fac 144 de percheziţii. În anchetă ar fi vizat şi un fost deputat

144 de mandate de percheziţie sunt puse în aplicare luni dimineaţă în cadrul unei acţiuni de amploare desfăşurate în Bucureşti şi 13 judeţe privind un dosar de evaziune fiscală şi înşelăciune. Conform surselor Digi24, printre cei vizaţi se află şi fostul deputat Octavian Goga, condamnat definitiv într-un alt dosar.

15 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Acţiunile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi au loc în judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Argeş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş şi Tulcea.

În fapt, în perioada 2016 - prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator pentru şase societăţi comerciale, ar fi desfăşurat relaţii comerciale, fără evidenţierea acestora în contabilitate. Conform surselor Digi24, ar fi vorba de fostul deputat Octavian Goga.

Pentru obţinerea unor beneficii fiscale, el ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conţinut real şi, cu sprijinul unui funcţionar de la bancă, ar fi fost obţinute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost folosiţi atât în cadrul societăţilor, cât şi in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt