Acord de încetare a focului: la ora 12.00 începe o nouă încercare de evacuare a civililor din Mariupol

Acord de încetare a focului: la ora 12.00 începe o nouă încercare de evacuare a civililor din Mariupol

După zece zile de război, Rusia începe „să realizeze costul real al războiului”, spune un consilier apropiat al preşedintelui ucrainean, care precizează că din acest punct negocierile pot fi „constructive”. În paralel, sâmbătă noapte Volodimir Zelenski a avut o nouă discuţie telefonică cu Joe Biden, căruia i-a cerut mai mult ajutor financiar pentru a rezista invaziei Rusiei. Oraşul-port Mariupol este în continuare sub blocadă rusească şi de cinci zile nu mai are curent, apă şi căldură. Atacurile din timpul nopţii, în nordul ţării, s-au soldat cu victime, potrivit serviciilor de urgenţă ucrainene.

Consiliul orăşenesc din Mariupol, oraş-port în sudul Ucrainei, a anunţat că duminică la ora 12.00 va începe o nouă tentativă de evacuare a circa 400.000 de locuitori blocaţi în încercuirea forţelor ruse, pe fondul unei încetări temporare a focului care ar trebui să dureze până la ora locală 21:00, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Civilii pot părăsi oraşul şi cu maşinile personale, dar trebuie să se deplaseze în coloană cu autobuzele, în spatele maşinilor de Crucea Roşie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt