Acestea sunt principalele favorite la câştigarea Europa League şi Conference League în acest an

Acestea sunt principalele favorite la câştigarea Europa League şi Conference League în acest an

Cupele europene au ajuns în faza sferturilor de finală, cele mai bune opt echipe din fiecare competiţie urmând a lupta pentru un loc în semifinale. Principalele favorite de dinaintea „optimilor” au rămas toate în cursa pentru trofee.

Europa League va avea o câştigătoare nouă, în contextul în care FC Sevilia, deţinătoarea trofeului, a terminat pe locul 4 în grupele Ligii Campionilor şi a fost eliminată. Potrivit cotelor afişate de cele mai importante case de pariuri online, formaţiile cu cele mai mari şanse de a juca şi a câştiga finala din 22 mai sunt Liverpool, Bayer Leverkusen şi AC Milan, în această ordine.

Programul sferturilor de finală este următorul:

  • AC Milan vs AS Roma

  • Liverpool vs Atalanta

  • Bayer Leverkusen vs West Ham

  • Benfica Lisabona vs Olympique Marseille

Meciurile tur sunt programate pe 11 aprilie, iar cele din retur pe 18 aprilie.

 

Liverpool este echipa cu cel mai valoros lot dintre cele opt. Jurgen Klopp, care este la ultimul său sezon pe banca tehnică a „cormoranilor”, antrenează jucători cotaţi la 921,4 milioane de euro. De şase ori câştigătoare a Ligii Campionilor/Cupei Campionilor Europeni, reprezentanta Angliei a eliminat-o în „optimi” pe Sparta Praga, cu scorul general de 11-2 (5-1 în deplasare, apoi 6-1 acasă).

Cel mai preţios trofeu internaţional cucerit până acum de Bayer Leverkusen este Cupa UEFA (1988). Xabi Alonso este foarte aproape de o performanţă remarcabilă în Bundesliga. „Aspirinele” sunt pe primul loc în clasament, având un avans de zece puncte faţă de „eterna campioană” Bayern Munchen. Această poză a ierarhiei din Germania spune multe despre forţa lui Bayer.

Provenită din Liga Campionilor, AC Milan a trecut de două tururi eliminatorii în Europa League: 3-0 acasă şi 2-3 în deplasare cu Rennes în Play-off, apoi 4-2 acasă şi 3-1 în deplasare cu Slavia Praga în „optimi”. „Diavolul milanez” a câştigat de 7 ori Liga Campionilor/Cupa Campionilor Europeni, iar sezonul trecut a ajuns în semifinalele celei mai prestigioase competiţii europene, fiind eliminat de concitadina Inter.

Semifinalele Europa League 2023-2024 vor fi Benfica/Marseille vs Liverpool/Atalanta şi Milan/Roma - Leverkusen/West Ham United.

Aston Villa ţinteşte trofeul Conference League

Tot o reprezentantă a Angliei este favorită principală şi în Conference League. Bookmakerii sunt de părere că Aston Villa are cele mai mari şanse să câştige competiţia, urmată de Fiorentina şi de Fenerbahce.

În sferturile de finală au fost trase la sorţi următoarele confruntări:

  • Club Brugge - PAOK Salonic

  • Olympiacos Pireu - Fenerbahce Istanbul

  • Aston Villa - Lille

  • Viktoria Plzen - Fiorentina

Partidele din prima manşă sunt programate pe 11 aprilie. Manşa secundă se va disputa o săptămână mai târziu, pe 18 aprilie.

 

Aston Villa are în vitrină Cupa Campionilor Europeni, cucerită în 1982. Antrenată de experimentatul Unai Emery, echipa despre care se spune că este interesată de rapidistul Albion Rrahmani este pe locul 4 în clasamentul Premier League, la opt puncte distanţă de liderul Arsenal. În „optimi”, Villa a avut o adversară dificilă, pe Ajax Amsterdam, pe care a învins-o cu 4-0 la general.

Fiorentina a câştigat Cupa Cupelor în 1961. Sezonul trecut, a ajuns în finala Conference League, dar a pierdut în faţa lui West Ham United. Echipa antrenată de Vicenzo Italiano este pe locul 8 în Serie A. În optimile de finală a trecut de israelienii de la Maccabi Haifa (4-3 în deplasare, apoi 1-1 la Firenze).

Fenerbahce este a treia favorită pentru că Lille joacă cu Aston Villa în „sferturi”. Formaţia antrenată acum de Ismail Kartal nu a cucerit niciun trofeu european, dar are în palmares 19 titluri de campioană a Turciei. Şi în acest sezon este în luptă pentru câştigarea Superlig, având două puncte de recuperat în faţa liderului Galatasaray. În faza precedentă a Conference League, echipa din Istanbul a câştigat cu 3-0 pe terenul lui Royale Union SG din Belgia, apoi a pierdut acasă, 0-1.

Semifinalele Conference League vor fi Aston Villa/Lille vs Olympiacos/Fenerbahce şi Viktoria Plzen/Fiorentina vs Brugge/PAOK Salonic. Finala se va juca pe 29 mai.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt