A nins pe Transfăgărăşan. Temperaturi negative la munte

A nins pe Transfăgărăşan. Temperaturi negative la munte

La munte este iarnă în toată regula! A nins din nou la peste o mie şase sute de metri altitudine. Pe Transalpina s-a depus strat nou de omăt şi, pe unele porţiuni, polei. Iar pe Transfăgărăşan, zăpada a ajuns la 5 centimetri. Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu urce pe munte neechipaţi, pe trasee nemarcate.

La o zi după primele zăpezi căzute în munţii României, a nins şi în Făgăraş. Drumarii au intervenit pe Transfăgărăşan. Iarna s-a instalat şi pe Transalpina. La peste 1600 de m altitudine ninsoarea a fost însoţită de lapoviţă şi de o vijelie puternică. Vantul suflă cu putere pe Drumul Regelui, iar şoferii sunt sfătuiţi de poliţişti să nu se aventureze cu maşinile, dacă nu au anvelope de iarnă.

A nins şi în judetul Suceava, in masivul Rarău. Ciobanii care au ieşit dimineaţă cu oile la păscut şi au găsit toate păşunile din zonă acoperite de un strat subţire de zăpadă. Iar în Ceahlău, stratul de zăpadă este şi mai mare, 14 centimetri, spun meteorologii. Va fi frig până la finalul săptămânii.

Salvamontiştii iau în calcul ce este mai rău, mai ales că în vârf de munte, vremea se schimbă imediat. Frigul va ţine, din fericire, doar câteva zile. Meteorologii anunţă că săptămâna viitoare vremea se va încălzi semnificativ.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt