A murit celebrul O.J. Simpson, fostul fotbalist american achitat în ”procesul secolului”

A murit celebrul O.J. Simpson, fostul fotbalist american achitat în ”procesul secolului”

Fostul superstar al fotbalului american O.J. Simpson, al cărui proces cu privire la o dublă crimă în 1994 a captivat America înainte de achitare, a murit de cancer la vârsta de 76 de ani, anunţă joi familia acestuia.

În „procesul secolului”, O.J. Simpson fusese achitat în 1995, la un an după ce şi-a ucis fosta soţie, Nicole Brown, şi pe prietenul acesteia, Ron Goldman. Achitarea sa, de către un juriu majoritar negru, a fost un moment crucial în istoria culturală a SUA.

În pofida acestei achitări "surpriză", povestea lui Orenthal James Simpson, numele său complet, este povestea unui declin al unui bărbat considerat cândva primul superstar afroamerican din Statele Unite.

La 12 iunie 1994, soţia lui O.J. Simpson, Nicole Brown, este descoperită moartă la Los Angeles, într-o baltă de sânge, alături de corpul prietenului său, Ronald Goldman, şi el asasinat sălbatic. După o urmărire de mai multe ore pe autrostrăzi în Los Angeles, urmărită în direct de camere de televiziune care filmează din elicopter, Simpson este arestat de poliţie.

Analize genetice identifică sângele lui Simpson la locul crimei, al victimelor în maşina sa şi acasă. O.J îşi clamează nevinovăţia, dar este acuzat de dublă crimă.

Un an mai târziu, după un proces cu mare spectacol, transmis, de asemenea, în direct la televiziune, un juriu majoritar negru din Los Angeles îl achită. Decizia a împărţit atunci America în două. 

Afla mai multe despreoj simpsonprocesul secolului
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt