A început pelerinajul la moaştele Sfântului Andrei

A început pelerinajul la moaştele Sfântului Andrei

Chiar dacă sărbătoarea Sfântului Andrei este joi, foarte mulţi oameni au ajuns deja în pelerinaj la Galaţi, la moaştele  Sfântului Andrei  dar şi Ioan Damaschin. Pe lângă localnici, vin şi înfruntă frigul oameni din toate colţurile ţării. Sfântul Andrei este considerat protectorul oraşului de la Dunăre. 
Suportă vântul şi stau în frig credincioşi din zona Galaţiului şi din alte locuri îndepărtate din ţară. Îşi aşteaptă rândul să se roage la osemintele celor doi sfinţi aşezate în racleleaduse în faţa Catedralei Arhiepiscopale Galaţi. 
Sfântul Andrei este protectorul spiritual al Galaţiului, în timp ce Sfântul Ioan Damaschin este considerat ultimul părinte bisericesc. Acesta din urmă este prăznuit pe 4 decembrie, iar moaştele sale au fost trimise pe malul Dunării de la Bucureşti, duminică. 
Moastele sfintilor vor ramane in fata catedralei arhiepiscopale pana la Ziua Nationala a României. Şi mai ulţi pelerini, care să se roage la moaşte unt aşteptaţi maine seară şi pe 30 noiembrie, exact în ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei. 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt