A început Bacalaureatul scris. Rată de participare de 98,3% la proba de Limba română

A început Bacalaureatul scris. Rată de participare de 98,3% la proba de Limba română

Luni, 1 iulie, toţi cei care susţin anul acesta BAC-ul au dat proba scrisă la Limba română. Rata de participare a fost de 98,3%, a anunţat Ministerul Educaţiei. Peste 2.000 de candidaţi nu s-au prezentat. 34 de elevi au fost eliminaţi pentru fraudă.

”La prima proba scrisă (Limba şi literatura română) din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2024), desfăşurată astăzi, 1 iulie, s-a înregistrat o rată de participare de 98,3%: 123.583 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 125.694 de candidaţi înscrişi - toate promoţiile - pentru susţinerea acestei probe)”, a transmis, luni seară, Ministerul Educaţiei.

Ministrul a mai precizat că 2.077 de candidaţi au fost declaraţi absenţi, iar 34 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă.

Marţi, 02 iulie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar joi, 04 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată vineri, 05 iulie. 

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data  de 08 iulie 2024.

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprebacalaureatministrul educatiei
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt