A fost creat un culoar pentru păstrarea distanţării

A fost creat un culoar pentru păstrarea distanţării

Mii de pelerini, din toate colţurile ţării, au ajuns la Iaşi pentru a lua parte la pelerinajul de Hramul Sfintei Cuvioase
Parascheva. Spre deosebire de anul trecut, acum au voie să participe la evenimentul religios toţi credincioşii, nu doar cei care au buletin de Iaşi. Pentru a preîntâmpina răspândirea noului coronavirus, autorităţile au cerut crearea unui culoar unic pentru credincioşi.

Nu se ştie încă numărul pelerinilor care vor ajunge la Iaşi, dar reprezentanţii bisericii spun că sunt pregătiţi cu tot ce trebuie.

Fiecare dintre credincioşii ajunşi la Iaşi s-a rugat pentru ceva anume la moaştele Sfintei Parascheva.

Primăria Municipiului Iaşi a identificat zone pentru parcarea eventualelor autocare cu pelerini, astfel încât să fie evitată aglomeraţia şi să fie respectate normele de protecţie sanitară şi distanţare fizică. Tot municipalitatea a făcut apel la organizaţiile neguvernamentale, în particular Crucea Roşie - Filiala Iaşi şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă, să sprijine cu voluntari manifestările.

Până acum, la racla cu moaştele Sfintei Parascheva s-au inchinat peste 3500 de persoane, venite din toate colţurile ţării.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt