A doua zi de război în Ucraina. Ruşii au început un nou bombardament asupra Kievului. Capitala Ucrainei, în întuneric

A doua zi de război în Ucraina. Ruşii au început un nou bombardament asupra Kievului. Capitala Ucrainei, în întuneric

Federaţia Rusă atacă Ucraina pe mai multe fronturi, după prima zi a invaziei bilanţul fiind unul tragic cu morţi şi răniţi. Se duc lupte grele între ruşi şi forţele ucrainene, după ce Putin şi-a trimis armata să atace din trei direcţii. Au fost atacate cu rachete mai multe oraşe importante printre care Kiev, Harkov, Mariupol sau Odesa. Vineri dimineaţă s-au auzit explozii puternice în Kiev, iar forţele ucrainene au doborât un avion rusesc. Ucrainenii din capitală şi din al doilea cel mai mare oraş, Harkov, s-au adăpostit la metrou. Preşedintele ţării, Volodimir Zelenski a anunţat mobilizare generală. „În această dimineaţă ne apărăm singuri ţara”, a spus Zelenski, într-o declaraţie la televiziunea publică. Occidentul a anunţat noi sancţiuni dure pentru Rusia, condamnând atacul asupra Ucrainei. În Rusia, mii de oameni au fost arestaţi după ce au ieşit pe străzile marilor oraşe pentru a protesta împotriva invaziei în Ucraina.

Mare parte din capitala Ucrainei a rămas în întuneric, potrivit mai multor surse, în urma exploziilor la centrala electrică.

Cinci explozii au avut loc într-un interval de câteva minute în zona centralei electrice din Kiev, a precizat primarul oraşului, Vitali Klitschko, pe Twitter. El a spus că serviciile de urgenţă se îndreaptă spre locul exploziilor şi că aşteaptă detalii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt