932 de morţi în accidente în 7 luni

932 de morţi în accidente în 7 luni

Plan roşu de intervenţie activat în Teleorman. O maşină a intrat în plin într-o căruţă nesemnalizată. Doi oameni au murit şi alţi şase au suferit răni grave. În Capitală, o banală şicanare în trafic s-a sfârşit tragic. Un motociclist a fost reţinut după ce, supărat pe un bărbat care mergea pe trotinetă, a aruncat casca de protecţie către acesta. Căzătura care a urmat i-a fost fatală victimei. Doar în primele 7 luni ale anului peste 900 de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere.

Cei doi bărbaţi de 19 şi 22 de ani care au murit pe loc erau fraţi. Maşina în care se aflau s-a ciocnit cu o căruţă. Şase perosoane din atelaj au fost rănite Printre ele şi patru copii. La faţa locului au intervenit o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport persoane, 6 ambulanţe SMURD şi 8 maşini de ambulanţă.

O altă tragedie a avut loc în Bucureşti. Un motociclist supărat pe modul în care un bărbat conducea o trotineta electrică şi-a aruncat casca de protecţie spre acesta. Victima s-a dezechilibrat şi s-a izbit de o maşină. A murit pe loc.

Doar în primele 7 luni ale acestui an, alţi 932 de români au avut aceeaşi soartă. Este cel mai mare număr de decese îngresitrat într-o periaodă similară în ultimii trei ani.

În acest context, Poliţia cere schimbare legislaţiei rutiere. Oficial, la baza solicitării stă un eveniment petrecut
săptămâna trecută pe Autostrada Soarelui.

Atunci zeci de şoferi sătui de aglomeraţie au pornit în coloană pe contransens. Odată realizate aceste modificări
ale Codului Rutier, contravenienţii vor plăti scum abaterile de acest fel.

Din păcate sunt campionii Europei în ceea ce priveşte numărul de oameni care mor în accidente rutiere. Şi starea
deplorabilă a drumurilor poartă o vină însemnată. Specialiştii spun că o atitudine calmă şi o vigilenţă sporită ne pot adesea salva viaţă.

În primele şapte luni ale anului, poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat 890 de mii de sancţiuni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt