La opt ani de la tragedia de la Colectiv, părinţii tinerilor care au murit atunci fac încă eforturi pentru a-i ajuta pe alţii care trec prin situaţii asemănătoare. Deşi lucrurile înaintează lent, paşi importanţi s-au făcut în ultimele două luni. Mai exact, la CNAS s-a lucrat la un document care vine în sprijinul pacienţilor cu arsuri grave, anunţă Iancu Eugen, tatăl unui tânăr care şi-a pierdut viaţa în incendiul de la Colectiv. Documentul, trimis acum la Ministerul şi care urmează să intre în dezbatere publică, propune, printre altele:
- decontarea serviciilor de kinetoterapie şi psihoterapie;
- eliminarea necesităţii obţinerii recomandărilor de la medicii de familie permiţând chirurgilor plasticieni medici curanţi ai pacienţilor cu arsuri să recomande direct aceste servicii;
- decontarea costumelor compresive;
- pacienţii cu arsuri să poată merge direct la consult în ambulatoriu, fără a mai fi nevoie de trimitere de la medicii de familie.
”Sper ca, în curând, documentul să fie aprobat de domnul Ministru al Sănătăţii şi de Primul Ministru. Viitoarele victime ale incendiilor vor avea o şansă în plus la recuperare. Mulţumesc echipei CNAS condusă de Preşedintele CNAS Andrei Baciu pentru modul exemplar în care au acţionat la elaborarea acestui document”, arată Iancu Eugen într-o postare pe pagina sa de facebook.