74 de morţi după ce un avion militar rusesc s-a prăbuşit în Belgorod. În avion erau prizonieri ucraineni

74 de morţi după ce un avion militar rusesc s-a prăbuşit în Belgorod. În avion erau prizonieri ucraineni

Cel puţin 65 de persoane au murit în prăbuşirea un avion militar rus de transport de tip Iliuşin 76 (Il-76) s-a prăbuşit miercuri în regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia rusă publică de presă RIA Novosti, BBC News şi News.ro.
Potrivit agenţiei publice ruse de presă RIA Novosti, la bordul avionului se aflau prizonieri militari ucraineni.
Rusia a înregistrat, de la începutul Războiului din Ucraina, mai multe catastrofe aeriene implicând aeronave militare.
Miercuri, ”către ora (locală) 11.00 (10.00, ora României), un avion de tip Il-76 s-a prăbuşit în regiunea belgorod”, a anunţat Ministerul rus al Apărării.
”La bord se aflau 65 de militari prizonieri din armata ucraineană, transportaţi către regiunea Belgorod în vederea unui schimb, şase membri ai echipajului şi trei însoţitori” de bord, precizează ministerul.
”O Comisie a Forţelor Aeriene se află la faţa locului prăbuşirii avionului pentru a stabili cauza catastrofei”, anunţă ministerul rus.
Guvernatorul regiunii ruse Viaceslav Gladkov a anunţat un ”incident”, fără să ofere detalii, în districtul regional Koroşanski, la nord-vest de oraşul Belgorod şi că urma să inspecteze locul.
El a anunţat că anchetatori şi salvatori se aflau la faţa locului.
Înregistrări video postate pe reţele de socializare surprinde o aeronavă care efectuează un viraj descendent în apropiere de satul Iablonovo, urmat de o explozie, către ora locală 11.00 (10.00, ora României).
Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este la curent cu acest incident, însă a refuzat să ofere detalii.
O înregistrare video publicată pe Telegram de Baza, un canal cu legături cu Serviciul rus de securitate FSB, surprinde un avion mare căzând la sol şi aeplodând într-o minge de foc uriaşă.
Il-76 este un avion de transport militar, conceput să transporte trupe, marfă, material militar şi armament.
El dispune de un echipaj de cinci membri şi poate transporta până la 90 de pasageri.
Regiunea Belgorod, care se află la frontiera cu Ucraina, este ţinta unor atacuri ucrainene frecvente în ultimele luni, inclusiv al unuiatac cu rachetă, în decembrie, soldat cu 25 de morţi.

Afla mai multe despreavionprabusitrusia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt