57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma carambolului de pe A2. Au intervenit 160 de pompieri, paramedici şi asistenţi

57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma carambolului de pe A2. Au intervenit 160 de pompieri, paramedici şi asistenţi

Un număr de 57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, vineri dimineaţa, după carambolul produs pe A2 Bucureşti - Constanţa, pentru gestionarea situaţiei de urgenţă intervenind peste 160 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

"După evaluarea medicală a persoanelor implicate în accident, 57 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 16 au fost transportate la spital (7 copii) şi alte 41 de persoane au fost asistate medical la locul evenimentului", precizează DSU pe pagina sa de Facebook.

Sursa citată menţionează că vineri dimineaţa a fost anunţat, printr-un apel la 112, un accident rutier pe autostrada A2, în patru zone cuprinse între km 172-183.

"Având în vedere valorile ridicate de trafic înregistrate în această perioadă pe autostrada Bucureşti - Constanţa şi a numărului de autovehicule implicate în accident, începând cu ora 7,40 a fost activat planul roşu de intervenţie, care a presupus suplimentarea resurselor medicale şi a forţelor de intervenţie din 3 judeţe, la faţa locului, respectiv ISU Bucureşti - Ilfov, ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa, pe lângă echipajele ISU Constanţa", arată DSU.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au intervenit peste 160 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi, cu 5 autospeciale de stingere, 5 autospeciale de transport personal şi victime multiple, 18 ambulante SMURD tip B, 3 ambulanţe SMURD terapie intensivă mobilă, 17 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, un punct mobil avansat, 6 autospeciale pentru descarcerare, un punct mobil de comandă, din judeţul Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti - Ilfov, dar şi un elicopter SMURD.

Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat începând cu ora 11,00.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt