3.51 miliarde euro pentru educaţie / Vezi cum sunt cheltuiţi banii din PNRR pe platforma lansată de Ligia Deca

3.51 miliarde euro pentru educaţie / Vezi cum sunt cheltuiţi banii din PNRR pe platforma lansată de Ligia Deca

Ministerul Educaţiei, condus de Ligia Deca, a lansat platforma pnrr.edu.ro, care va asigura transparenţa utilizării celor 3,51 miliarde de euro alocate educaţiei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). 
„Transparenţă şi informaţii mai uşor de găsit! Astăzi lansăm harta investiţiilor PNRR pentru educaţie şi website-ul pnrr.edu.ro! Veţi putea găsi aici informaţii despre programele naţionale, precum Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar, una dintre priorităţile mele, precum şi stadiul tuturor investiţiilor în infrastructura educaţională”, a transmis Ligia Deca. 
 
Platforma prezintă detalii despre investiţiile realizate, incluzând dotarea a 5.846 de şcoli, digitalizarea a 61 de universităţi şi implementarea Programului Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar (PNRAS), care sprijină 159.245 de elevi, aşa cum preciza Deca. 
 
Pnrr.edu.ro include o hartă interactivă care prezintă în detaliu fiecare proiect de investiţie şi permite cetăţenilor şi autorităţilor să monitorizeze progresul. Această iniţiativă este parte integrantă a programului „România Educată”.
 
Fondurile puse la dispoziţia sistemului de educaţie prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea unui mediu educaţional modern, echitabil şi adaptat la obiectivele naţionale şi europene.
Ministerul Educaţiei a dotat prin PNRR 89.567 de clase cu echipamente IT, a amenajat 4.377 de laboratoare de informatică şi a înfiinţat 143 de Smart Labs. În plus, au fost modernizate 14.610 laboratoare ştiinţifice şi cabinete şcolare, 3.887 de săli de sport şi 98 de grădiniţe comunitare. De asemenea, investiţiile în infrastructura şcolară includ achiziţionarea de microbuze electrice, care vor transporta 212.883 de elevi din zonele rurale, pentru accesul acestora la educaţie.

 

Afla mai multe despreligia decaministrul educatiei
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt