140 de zboruri anulate pe cel mai aglomerat aeroport din Germania, după ce şase activitişti de mediu au blocat pistele

140 de zboruri anulate pe cel mai aglomerat aeroport din Germania, după ce şase activitişti de mediu au blocat pistele

Cel mai aglomerat aeroport din Germania, aeroportul Frankfurt, şi-a reluat activitatea după suspendarea zborurilor joi dimineaţă, când mai mulţi activişti de mediu au blocat pistele, lipindu-se de ele.

Avioanele au putut să decoleze şi să aterizeze din nou, însă pasagerii au fost sfătuiţi să verifice situaţia zborurilor lor înainte de a pleca spre aeroport, a precizat aeroportul pe site-ul său, citat de Reuters.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Frankfurt, un nod de tranzit internaţional vital şi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, a declarat că aproximativ 140 de zboruri au fost anulate din cele 1.400 programate joi.

„Petrolul ucide”

Activiştii de mediu au afirmat într-o declaraţie că şase protestatari au tăiat un gard şi au ajuns în diferite puncte din jurul pistelor aeroportului din Frankfurt cu afişe pe care scria „Petrolul ucide”. Imaginile publicate de grup au arătat protestatari în veste de siguranţă portocalii, cu mâna lipită de pistă.

Un purtător de cuvânt al poliţiei federale a declarat că mai mulţi activişti de mediu se aflau pe terenul aeroportului.

Grupul, care doreşte ca guvernul german să urmărească un acord global de renunţare la petrol, gaze şi cărbune până în 2030, a enumerat mai multe ţări din Europa şi America de Nord în care sunt planificate întreruperi de zbor similare, ca parte a unei campanii de protest care a început miercuri.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despreaeroportboicot
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt