Prânzul, cea mai importantă masă a zilei, pentru că oferă doza de energie pentru a putea încheia activităţile pe care le desfăşurăm în a doua parte a zilei. Tocmai de aceea trebuie să-i acordăm o deosebită atenţie şi să consumăm doar alimente sănătoase şi bogate în nutrienţi.
Din cauza timpului limitat şi sarcinilor pe care le avem de îndeplinit la birou, mâncarea pe care o consumăm la masa de prânz nu este tot timpul ce mai sănătoasă. Preferăm să mâncăm pe fugă, alimente de tip fast-food sau intens procesate, care au o valoare nutriţională scăzută şi care ne-ar putea afecta sănătatea. Nutriţioniştii ne recomandă ca pentru prânz să consumăm doar alimente sănătoase şi bogate în nutrienţi.
Idei de reţete pentru un prânz sănătos şi bogat în nutrienţi
Ideal ar fi ca pentru un prânz sănătos şi bogat în nutrienţi să preparăm următoarele alimente:
- Somon la grătar cu legume şi orez brun
- Tocană de legume şi orez integral
- Salată de quinoa, legume proaspecte şi năut
- Legume proaspete şi wrap cu humus
- Quinoa, legume şi pui la grătar
- Cartofi dulci şi supă cremă de broccoli
- Omletă cu legume
- Orez brun şi curry de legume
- Salată cu ton şi avocado
În ceea ce priveşte deserturile, nutriţioniştii recomandă combinaţiile de fructe fie în salate de fructe, fie în smoothie-uri.
Alocă timp pentru un prânz sănătos şi bogat în nutrienţi
Pentru a pune în practică toate aceste idei de reţete este nevoie de itmp suşmentar. De aceea, recomandarea nutriţioniştilor este ca felul de mâncare preferat să fie preparat din timp. Cel mai adesea, seara, înainte de a merge la culcare, câteva minute petrecute în bucătărie ar fi suficiente pentru pregăti aceste preparate. Timpul de preparare nu este îndelungat, dar efectul pentru sănătatea corpului este garantat.