10 candidaţi pe loc la Facultatea de Calculatoare

10 candidaţi pe loc la Facultatea de Calculatoare

A început sezonul înscrierilor la facultate. Iar absolvenţii de liceu par tot mai atenţi la ce se caută pe piaţa muncii. Astăzi a avut loc examenul de admitere la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti. Zece candidaţi se bat pe un loc la buget, la cea mai căutată specializare. Nu e de mirare, dacă ne gândim la salariile atractive şi oportunităţile pe care le deschide ingineria informatică. 

Puţin după ora 8, Curtea Politehnicii din Bucureşti s-a umplut de sute de tineri veniţi din toată ţara. Mânaţi de acelaşi vis: să devină ingineri it. Şi aceeaşi speranţă - să treacă examenul. Cea mai mare concurenţă este la specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei.1.100 de candidaţi şi doar 120 de locuri. Anul acesta, peste 50% dintre candidaţi sunt fete.Salariile pentru începători în IT pornesc de la cel puţin 1.000 de euro.

Trei ore a durat examenul, timp în care candidaţii au avut de susţinut două probe: matematică şi informatică sau fizică, la alegere. Cei care nu au obţinut suficiente puncte pentru specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informaticii se pot îndrepta spre Automatică, unde sunt mai multe locuri. Alte facultăţi foarte căutate sunt Electronica, Ingineria Medicală şi Robotica. 

Şi universităţile din ţară se adaptează tendinţei. La Iaşi, La Automatică şi Calculatoare există peste 1.000 de locuri în acest an. Şi niciunul nu va rămâne liber. Studenţii din anul patru sunt mai mult decât mulţumiţi de alegere. O altă facultate foarte căutată rămâne Medicina. Anul acesta, la Univeristatea Carol Davila din Bucureşti sunt peste 3.800 de candidaţi înscrişi la admitere. Locuri, cu peste 1.000 mai puţine. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt