Un set de ghete purtate de Michael Jordan în meciuri decisive s-a vândut la licitaţie cu suma record de 8 milioane de dolari

Un set de ghete purtate de Michael Jordan în meciuri decisive s-a vândut la licitaţie cu suma record de 8 milioane de dolari
foto: Sotheby's

Un set de şase ghete Air Jordan purtate de Michael Jordan în timpul finalelor NBA în urma cărora a câştigat titlul în 1991, 1992, 1993, 1996, 1997 şi 1998 s-a vândut cu 8 milioane de dolari la o licitaţie din New York, stabilind un nou record mondial de licitaţie pentru ghete purtate în timpul meciurilor, a anunţat vineri casa de licitaţii Sotheby's, potrivit Reuters.
Cele şase ghete au fost purtate de Michael Jordan când a câştigat fiecare dintre cele şase titluri NBA din cariera sa şi a obţinut fiecare dintre cele şase premii MVP ale finalei. Nu există un nivel mai înalt de colecţie sportivă, acesta este vârful, a precizat Sotheby’s.
Ghetele au fost achiziţionate pentru o sumă aflată pe locul doi în topul sumelor plătite pentru vreun obiect legat de Michael Jordan.
Tricoul lui Jordan din 1998, din meciul de deschidere al finalei NBA din 1998, din celebrul sezon "Last Dance", deţine în continuare recordul mondial pentru orice obiect sportiv purtat în timpul unui meci, după ce a fost vândut cu 10,1 milioane de dolari în septembrie 2022.
În decembrie, şase tricouri purtate de Lionel Messi în timpul triumfului Argentinei la Cupa Mondială de fotbal din 2022 au fost vândute cu 7,8 milioane de dolari.
 

Afla mai multe despremichael jordanghetelicitatie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt