Tichete de la Guvern pentru sport

Tichete de la Guvern pentru sport

De la 1 ianurie 2023, copiii care fac sport vor primi bani de la Gyvern. Iniţiativa este binevenită, dar suma este complet insuficientă. 150 de lei pe lună sunt bani de şosete pentru un copil care face scrimă, spun specialiştii.

Legea tichetelor pentru sportivi a fost promulgată de Preşedintele Klaus Iohannis, însă primii bani vor fi încasaţi abia la anul, în ianuarie. Copiii şi juniorii legitimaţi la cluburile sportive care participă la competiţii naţionale şi internaţionale vor avea dreptul la un singur tichet pe lună, adica 150 de lei.

Ajutorul este binevenit, însă insuficient, spun părinţii. Sportul de performanţă este extrem de costisitor. Numai echipamentele şi consumabilele pot să coste de 20 de ori mai mult decât tichetul de la Guvern.

2022 a fost un an greu pentru portofele tuturor românilor. Inflaţia se simte cu atât mai mult în sportul de performanţă. În anumite cazuri, consumabilele şi şedinţele de recuperare sunt şi cu 50% mai scumpe. Cu banii din tichetele pentru sportivi, un copil nici măcar nu se apropie de echipamentele de care ar avea nevoie ca să se apuce de scrimă.

Cei care ştiu ce înseamnă sacrificiile financiare pentru a concura la nivel înalt consideră că tichetele ar trebui să aibă valoare diferită în funcţie de sportiv. Guvernul n-a vrut, iniţial, să susţină proiectul de lege pentru tichetele de sportiv. În final, s-a angajat să aloce, anual, peste 300 de milioane de lei, din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt