Sporturi - ciclism

Sporturi - ciclism

Ciclismul a fost un sport popular încă de la apariţia bicicletei, la jumătatea secolului al XVIII-lea, iar întrecerile de ciclism au fost cuprinse în programul olimpic la toate ediţiile Jocurilor Olimpice moderne, potrivit site-ului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, www.cosr.ro.

Ciclismul este, în sensul larg al cuvântului, deplasarea pe sol folosind mijloace de transport puse în mişcare de muşchii omului, cu precădere bicicletele. Ca sport, ciclismul este condus de Uniunea Ciclistă Internaţională, cu sediul în Elveţia. Este împărţit în mai multe genuri: ciclism pe şosea, pe teren accidentat (în limba engleză - "mountain biking"), ciclism pe pistă etc. Concurenţii poartă câte un număr de concurs şi culorile echipei lor. La startul unei curse, câştigătorul etapei sau a cursei (în funcţie de tipul întrecerii) este cel care trece primul linia de sosire.

Probele sportive de ciclism la Jocurile Olimpice de vară din 2020 se vor desfăşura în perioada 24 iulie-8 august 2021 în locuri diferite din Tokyo, Japonia şi împrejurul capitalei nipone. Probele de ciclism, în total 22, vor avea loc la Izu Velodrome, Centrul Olimpic de BMX, Fuji International Speedway, Musashinonomori Park şi Izu Mountain Bike Course.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt