România este alături de Simona Halep

România este alături de Simona Halep
Transylvania Open

,,Simona este curată! Am peste 100% încredere în ea!". Sunt cuvinele tatălui Simonei Halep după ce sportiva a ieşit pozitiv la testul anti doping. Fostul lider mondial va contesta decizia de suspendare provizorie până la judecarea cazului său, cel mai devreme la începutul anului viitor. Între timp, cei dragi o aşteaptă acasă, în România. Fanii ei sunt şocaţi şi sunt convinşi că fapta i-a fost înscenată.

Simona Halep se pregăteşte de cel mai greu meci al carierei. Acuzată că s-a dopat cu Roxadustat, sportiva va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia de suspendare provizorie primită până la judecarea cazului său. Halep a fost depistată pozitiv în urma unui control antidoping făcut pe 29 august, după un meci pierdut în turul întâi de la US Open. Simona este acum în străinătate, iar familia o aşteaptă acasă.

Fanii Simonei nu cred că sportiva ar fi încălcat regulile. Mai ales că în ultimii trei ani a fost testată de 55 de ori. Doar în 2019 a dat probe de 27 de ori. Cifrele din 2022 nu sunt încă disponibile.

Din momentul în care Halep a fost anunţată că şi proba B este pozitivă, sportiva şi avocaţii săi au la dispoziţie 21 de zile pentru a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Procesul s-ar judeca cel mai devreme la începutul anului viitor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt