Nadal şi Zverev, în optimi de finală la Roma (ATP)

Nadal şi Zverev, în optimi de finală la Roma (ATP)

Spaniolul Rafael Nadal, locul 4 în ierarhia tenisului masculin, şi germanul Alexander Zverev, clasat cu o poziţie mai sus, s-au calificat miercuri în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, transmite AFP.

Rafael Nadal, favorit N. 3, a dispus de americanul John Isner, locul 27 mondial, în două seturi, 6-3, 6-1. Nadal, în vârstă de 35 ani, a fost calificat direct în turul 2 la Roma. Următorul său adversar va fi canadianul Denis Shapovalov (16 ATP), pe care l-a învins de două ori în cele trei întâlniri directe de până acum.

Revenit în competiţie după o pauză de peste o lună, datorată unei accidentări, spaniolul a fost învins săptămâna trecută de tânărul său compatriot Carlos Alcaraz (19 ani) în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid.

Alexander Zverev, cap de serie N.2, campion olimpic anul trecut la Tokyo, a trecut tot în două seturi de argentinianul Sebastian Baez (37 ATP), cu 7-6 (8/6), 6-3. Dominat clar de Carlos Alcaraz în finala de duminică de la Madrid, germanul va lupta cu australianul Alex de Minaur (22 ATP) sau americanul Tommy Paul (34 ATP) pentru un loc în sferturile ultimului mare turneu de pregătire înainte de Roland Garros (22 mai - 5 iunie).

Zverev a câştigat la Roma în 2017 primul titlu important din cariera sa, învingându-l în finală pe Novak Djokovic. Anul următor, el a pierdut în finală în faţa lui Nadal, cel care l-a eliminat anul trecut în sferturi.

Tot miercuri, rusul Karen Hacianov (24 ATP) s-a impus în faţa spaniolului Pablo Carreno-Busta (18 ATP, cap de serie N.15) în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-1. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt