David Popovici, nou record mondial la juniori, mai bun chiar decât cel de la seniori. Presa străină, uimită de performanţele românului

David Popovici, nou record mondial la juniori, mai bun chiar decât cel de la seniori. Presa străină, uimită de performanţele românului

Sportivul român David Popovici a doborât vineri recordul mondial de juniori în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, prilej cu care s-a calificat şi în finala probei. După ce a corectat de două ori în decurs de câteva zile recordul mondial la 100 m liber, sportivul pregătit de către antrenorul Adrian Rădulescu a fost înregistrat în semifinalele probei de 200 m liber cu timpul de 1 min 45 sec 26/100.

Vechea performanţă mondială îi aparţinea sud-coreeanului Sunwoo Hwang (1 min 45 sec 92/100) şi fusese stabilită pe 19 noiembrie 2020, la Gimcheon (Coreea de Sud).

Sportivul român David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, joi seara, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, cu un nou record mondial de juniori. Timpul obţinut de juniorul român nu doar că reprezintă un record mondial la juniori, dar este şi cel mai bun timp al anului inclusiv în cursele de seniori.

Popovici a fost cronometrat în finală cu timpul de 47 sec 30/100, îmbunătăţind performanţa pe care o reuşise tot el, marţi, în seriile ştafetei de 4x100 m liber, 47 sec 56/100.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt