Alertă în Gruia înaintea derbyului dintre CFR şi U. Fumigenă de culoare vişinie, care putea fi acţionată de la distanţă, găsită în tribune

Alertă în Gruia înaintea derbyului dintre CFR şi U. Fumigenă de culoare vişinie, care putea fi acţionată de la distanţă, găsită în tribune

O fumigenă de culoare vişinie, care putea fi acţionată de la distanţă, a fost găsită, joi, în tribunele stadionului CFR Cluj, poliţiştii făcând cercetări pentru a identifica persoana care a amplasat-o acolo, informează News.ro.
”Poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi de către reprezentantul stadionului CFR Cluj, despre faptul că în tribune a fost găsit un dispozitiv care pare a fi pirotehnic. Stadionul urma să fie verificat de specialiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, conform activităţilor organizate pentru desfăşurarea în siguranţă a meciului, aceştia deplasându-se la locaţie, unde s-a constatat că respectivul dispozitiv era o fumigenă de culoare vişinie, care permitea acţionarea de la distanţă”, a transmis IPJ Cluj.
Aceasta a fost ridicată de specialiştii SAS, iar în continuare sunt efectuate activităţi pentru identificarea persoanei responsabile de plasarea obiectului în acea zonă, urmând a fi dispuse măsurile legale.
Joi seară, pe acest stadion va avea loc meciul CFR Cluj - U Cluj. Jandarmeria Română anunţă că a suplimentat dispozitivul de ordine publică, fiind aduşi 100 de jandarmi de la Târgu Mureş.
”Pentru a preîntâmpina apariţia unor incidente care să perturbe ordinea publică şi desfăşurarea evenimentului sportiv şi având în vedere rivalitatea cunoscută dintre suporterii celor două echipe de fotbal, Jandarmeria Română a dispus măsuri de suplimentare a dispozitivului de ordine publică prin participarea la acest eveniment a 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureş. Această măsură a fost luată ţinând cont şi de dispunerea şi, mai ales, de capacitatea redusă a stadionului, existând posibilitatea ca mulţi dintre suporterii echipei oaspete să achiziţioneze bilete şi în alte sectoare decât cele destinate la peluză”, a arătat sursa citată.
Doar 7000 de spectatori prezenţi
Preşedintele celor de la CFR Cluj a anunţat în urmă cu câteva ore că pe stadion vor lua loc cel mult 7.000 de oameni, din motive de siguranţă. Oficialii celor de la CFR au invocat intervenţia Jandarmeriei, care se teme de incidente la acest meci.
Problema e că peste 1.000 de suporteri ai Universităţii Cluj şi-au luat bilete la Tribuna 1, printre fanii CFR, astfel că haosul pare iminent la ora meciului, iar astfel de incidente precum cel cu fumigena nu ajută deloc la detensionarea atmosferei.
”La meciul trecut au fost ridicaţi abonaţii şi suporteri CFR-işti care cumpărau bilete de pe locurile unde aveau bilete. Decizia care mi-a fost comunicată a fost că s-a decis să se vândă mai puţine bilete din dorinţa de a crea un mediu sigur, pentru cei care doresc să-şi păstreze locurile. În acest context s-au văzut, au avut prioritate abonaţii, după care s-au pus la vânzare bilete la liber, online, au cumpărat în mod principal suporterii de la U. La Tribuna I s-au vândut 1000 de bilete”, a declarat Cristi Balaj pentru FANATIK.
 

Afla mai multe despretensiuniderbyu clujcfr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt