Val de viroze. Copiii internaţi au nevoie de oxigen

Val de viroze. Copiii internaţi au nevoie de oxigen

Val nemaiîntâlnit de viroze în rândul copiilor! Medicii din spitalele de Pediatrie trag un semnal de alarmă şi spun că gărzile se termină mereu fără niciun loc pe secţii! Virusul sinciţial respirator şi rinovirusurile sunt cel mai des întâlnite şi dau forme grave de pneumonie asociată cu insuficienţă respiratorie. Este bine să feriţi copiii de locurile aglomerate şi să nu îi mai duceţi în colectivitate dacă sunt bolnavi, spun medicii.

În ultimele trei săptămâni au ajuns de urgenţă la spital foarte mulţi copii cu pneumonie asociată cu viroză respiratorie. La Spitalul Grigore Alexandrescu medicii au văzut zilnic în ultima perioadă sute de copii. Iar în acest week-end numărul celor care ajung la gardă este la fel de ridicat.

Virusurile care circulă cel mai mult în această perioadă şi care dau forme severe de boală sunt virusul sinciţial respirator şi rinovirusurile. Mai sunt însă şi alţi factori care pot duce la forme severe de boală, precum aumite infecţii bacteriene în special cu hemophilus şi pneumococ, infecţii care circulă de asemenea în această perioadă.

Mulţi copii se îmbolnăvesc grav tocmai pentru că nu sunt vaccinaţi împotriva acestor agenţi patogeni, spun medicii. Un alt factor periculos este şi poluarea. Medicul Adrian Marinescu vorbeşte despre reîntoarcerea la normalitate odată cu acest val puternic de viroze.

În contextul acestui val de îmbolnăviri grave în rândul copiilor medicii spun că cel mai bine este să ţineţi copilul acasă dacă este bolnav şi în general să-l feriţi de spaţiile aglomerate precum locurile de joacă din mall-uri, de exemplu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt