Sosirea vaccinului în România este privită cu entuziasm de jucătorii din HORECA. Afacerile din industie vor reveni pe plus odată ce oamenii îşi vor recăpăta încrederea că hotelurile şi restaurantele sunt locuri sigure, în care nu există nici un risc de infectare.Cum însă vaccinul nu este obligatoriu, patronii se gândesc la soluţii pentru a-şi convinge toţi angajaţii să se imuninzeze.
Radu deţine un restaurant în nordul Capitalei. Ultimul an a fost unul de coşmar. Pentru businessul său dar şi pentru angajaţii pe care îi conduce. Spune că demararea campaniei de vaccinare în masă a populaţie este poate ultima şansă ca afacerea sa să nu intre în colaps. Mulţi dintre cei care lucrează în industria ospitalităţii spun că se vor imuniza. Doar aşa îşi vor recâştiga încrederea românii că restaurantele şi
cafenelele sunt locuri sigure din punct de vedere sanitar.
Nu toţi angajaţi din HORECA doresc însă să se imunizeze. Este dreptul lor, spun angajatorii.
Ideea vaccinării în integralitate a personalului care lucrează în restaurante este bine văzută şi de oamenii care au renunţat de luni bune să mai treacă pragul localurilor de profil.
În industria ospitalităţii din România lucrează aproximativ 4 sute de mii de oameni. Conform calendarului făcut public de autorităţi, aceştia ar urma să fie imunizaţi în ce-a de-a treia etapă de vaccinare, începând cu luna aprilie.